TIETOJA

Tietoja

Chemician.com on sivusto, joka on luotu oman oppimateriaalin jakamiseen. Sivustolta löydät oppimateriaalia kemiaan ja tietotekniikkaan sekä erilaisia työkaluja opettajille.

Harjoituksista

Sivuston harjoitukset ovat tehty käyttäen Google Docs sovellusta ja ne jaetaan sivuston kautta "Tee oma kopio" -linkillä. Sivuston vierailijan painaessa linkkiä luodaan hänelle omaan Google Driveen kopio harjoituksesta. Ominaisuus siis vaatii siis vierailijalta Google -tilin ja sillä sisäänkirjautumisen.

Luotu harjoitus muokattava kopio sivustolta ja vapaasti käytettävissä opetuksessa ja oppimisessa. Harjoitukset ovat luotu ja julkaistu sivustolla käyttäen Creative Commons: Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen (CC BY-SA 4.0) lisenssiä, josta voit lukea lisää täältä.

Testeistä

Sivuston kautta voi tehdä testejä eri aiheista. Testit ovat luotu käyttäen Google Forms sovellusta ja niiden tekemiseen on suoralinkit kunkin aiheen kohdalla. Testeistä ei ole jaossa muokattavia versioita sivuston kautta.

Testit eivät vaadi kirjautumista, jolloin vastaaja ei tarvitse Google tunnuksia vastaamiseen. Tästä syystä testeihin ei myöskään tallennu käyttäjästä henkilökohtaisia tietoja. Testi tallentaa vastaajalta ainoastaan hänen vastauksensa ja aikamerkinnän, jolloin testiin on vastattu.

Testin lopussa on linkki, jota seuraamalla vastaaja voi käydä katsomassa oman tuloksensa sekä nähdä oikeat ja väärät vastaukset kysymyksiin.

Materiaalin sisältö

Materiaalin sisältö on luotu opetuksessa käytettäväksi. Kuten kaikessa materiaalissa, myöskin sivuston materiaalissa voi olla virheitä. Sivuston ylläpitäjä ei vastaa virheistä koittuvista haitoista, mutta kuulee mielellään mahdollisista virheistä niiden korjaamiseksi. Virhe- ja muut kehitysilmoitukset voit tehdä ilmoituslomakkeella.

Opettajille

Opettaja voi käyttää sivuston materiaalia opetuksessaan yllä mainitun lisenssin määrittelemin ehdoin. Lisätietoa ja esimerkkejä löydät opettajalle suunnatusta sivusta.